22 септември 2016

Ценните камъни - вълшебство за здраве и просперитет

Скъпоценните и полускъпоценните камъни са красиви и полезни, за разлика от изкуствените им заместители, които са грозни, а носенето им не е проява на много добър вкус. Няма как пластмасата и други подобни съвременни материали за изработка на бижута да имат положително влияние върху здравето и настроението ни. По-скоро - обратното.

Аюрведа има стройна система за използване на полускъпоценните и скъпоценните камъни, която се е обособила като отделна наука. Според нея, всеки камък има определено въздействие върху грубото и финото ни тяло. Ведическата астрология и нумерология също препоръчват ценните камъни за лечение на най-различни проблеми.

Красивите и могъщи кристали често са използвани и за предпазване от различни видове вредно влияние. Те изглеждат мистично и имат голяма притегателна сила. По тази причина ценните камъни никога не излизат от мода, а притежателите им изглеждат загадъчно и интересно.

Лабрадоритът е много красив и е от групата на лунните камъни. Той пречупва светлината по нежен начин и прави прекрасни светло синьо-златни отблясъци, които притеглят като магнит сърцата на дамите. Лабрадоритът влияе благоприятно на по-нежната част от човечеството като подобрява вида и еластичността на кожата, нормализира кръвното налягане, балансира хормоналната система и успокоява ума. Той предпазва от депресивни състояния, свързани с дисбаланс на вата доша.

Аквамаринът изглежда като парченце застинала морска вода. Той се препоръчва на влюбените, за да го носят като символ на дълбока връзка, ненарушима дори живот след живот.

Коралът се носи, за да не се разделят близките хора, а семействата да остават сплотени поколение след поколение. Той има пречистващ ефект върху кръвта и влияе благоприятно на месечния цикъл и детеродните органи на дамите.

Нефритът и розовият кварц са много подходящи за превенция на проблеми, свързани със сърцето. Те се препоръчват за хора, които смятат себе си за недооценени и чувстват липса на любов и загриженост. Нефритът се използва и за превенция на проблеми с бъбреците, а розовият кварц увеличава положителното влияние на заобикалящата среда, ако е бил правилно предварително зареден.

За всеки ценен камък има много, което може да се каже. В следващите си текстове ще ви разкажа за най-интересните от тях.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи

AdSense