03 август 2015

Мислете за друтите сега

Обърнете внимание на близките, на съседите, на хората в метрото, на другите! Покажете нежност, внимание и любов! Може би някои от тях ще напуснат тези си тленни тела още утре или вдругиден. Ако не направим нещо за тях сега, няма да успеем да го направим никога. Ако не мислим за тях сега, няма защо да го правим, когато вече е късно. Помислете за другите сега! Погрижете се за комфорта на другите, когато това е важно за тях и удовлетворението ви ще бъде истинско.

Важно е да правим нещата, мислейки за действията си сега, докато ги извършваме. Така ще избегнем живота в улей и по инерция. Животът може да бъде толкова интересен, неочаквано хубав и вдъхновяващ, колкото го направим ние сега.

Според Аюрведа, хората не са готови за близки взаимоотношения с другите. Често са себични и самовлюбени, ако са били потискани като малки. Ако между седмата и дванадесетата си година са чували много: "Млъкни!"; "Затвори си устата!" и "Остави ме на мира!", като зрели хора ще бъдат трудно или некомуникативни, самотни, егоисти и жадни за внимание на всяка цена.

Ако обичате децата си, уважавайте мнението им и ги изслушвайте. Не пропускайте възможността да станете приятели с тях. Това може много да им помогне да останат здрави психически и физически в бъдеще.Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи

AdSense