07 януари 2014

Аюрведа за вегетарианството

Според Аюрведа, храната трябва да бъде прясна, органична, естествена и пълна с прана, енергията на живота. Това, с което се храним, трябва да притежава жизнена сила. Само тогава храната ни снабдява със сатвична (в характеристиката на доброто) енергия. Тази енергия е подходяща за нашето физическо, психическо и духовно благополучие. Пресните зеленчуци, плодове и зърнени храни са пълни с полезна прана (жизнена енергия) и ни помагат да създаваме, поддържаме и запазваме саттва в нашите мисли и действия.

Съществува погрешното схващане, че вегетарианската храна не съдържа всички основни полезни вещества, от които се нуждае тялото ни. Това е подвеждаща пропаганда, която повлиява на много хора да се хранят по невегетариански начин, който за съжаление, вреди на здравето им.


Правилно прилаганият вегетариански начин на хранене е полезен, хранително адекватен и води до здравословни ползи в превенцията и лечението на болестите. Вегетарианците получават всички необходими вещества, когато се хранят с подходящите за тяхната индивидуална конституция, според Аюрведа храни. Доказано е, че вегетарианците живеят по-дълго, много по-рядко боледуват от рак и имат много по-здрава костна система и органи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи

AdSense